Met elkaar trekken we de grens

Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt overal voor, ook op de werkvloer. Deze campagne richt zich op het terugdringen en voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar vooral op het stimuleren van het gesprek tussen werkenden over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de werkomgeving. Door het met elkaar te bespreken, kunnen we het doorbreken.

De campagne is een initiatief van het Nationaal Actieprogramma Aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, waarin de ministeries van OCW, SZW, JenV en VWS samenwerken.

Looptijd campagne

De campagne loopt van 19 maart t/m 7 april en 21 oktober t/m 10 november 2024. Rechten van de beelden uit de campagne zijn tot en met 18 maart 2025 afgekocht.

Materialen

Op deze pagina vind je verschillende communicatiematerialen die je kunt gebruiken om bekendheid te geven aan dit onderwerp. Zoals beeldmateriaal, radiocommercials, social post, en posters. Heb je een vraag over het campagnemateriaal, het gebruik hiervan en de beeldrechten, neem dan contact op met campagnemanagement@minaz.nl.

Documenten

Vragen en antwoorden (QA) (wordt later toegevoegd)

Handreiking cultuurverandering op de werkvloer 

Handboek publiekscampagnes

In dit document staan de basiselementen van de campagne beschreven. 

Beeldmerk met koepelregel

Dit campagne-beeldmerk werkt als verbindend element tussen de campagnes die worden gevoerd over seksueel grensoverschrijdend gedrag vanuit het Nationaal Actieprogramma. Het beeldmerk kan ook worden gebruikt in communicatie van derden, mits deze over seksueel grensoverschrijdend gedrag gaan. Als je het beeldmerk wilt gebruiken in jouw campagnes, is het verzoek om dit door te geven via campagnemanagement@minaz.nl

Het beeldmerk is beschikbaar in CMYK en RGB,  in blauwe en witte letters en in horizontaal of verticaal formaat.

Download beeldmerk CMYK-bestanden
Download beeldmerk RGB-Bestanden

Online video's (OLV)

De online video's (OLV) zijn beschikbaar in 20 sec (6 varianten) en in 45 (2 varianten) en 77 sec.

Download OLV's 20 sec
Download OLV 45 sec
Download OLV 77 sec

Radiocommercial

Download radio in MP3

Gespreksleidraad

De KoersKaart is een hulpmiddel om met elkaar op een veilige manier een teamgesprek te voeren over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Zie https://www.koerskaart.com/kaarten/sgg/

Zelf printen: Losbladig A4 formaat

Lees voor gebruik de bijsluiter van de Koerskaart bedoeld voor leidinggevenden. https://www.koerskaart.com/bijsluiter/

Posters A2 en A3

De posters zijn beschikbaar in A2 en A3 formaat in 6 verschillende varianten.

Download A2 posters - formaat 420x594
Download A3 posters - formaat 297x420