De campagne 'Hey, het is oké' is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Doel van de campagne is het bespreekbaar maken en normaliseren van angst- en paniekstoornissen.

1 op de 5 mensen krijgt in zijn leven ooit te maken met een angststoornis en 1 miljoen mensen leven ermee. Deze angst –zonder dat er reëel gevaar is - hindert de persoon in zijn sociaal of beroepsmatig functioneren. Angststoornissen komen vaak voor i.c.m. andere psychische klachten en vervallen in bijna de helft van de gevallen in depressiviteit. Stigma en taboes spelen een grote rol in het voortduren en in de verergering van angstklachten.

We proberen – middels de campagne – om taboes op psychische klachten te doorbreken. Dit doen we door het verhaal van mensen met een angststoornis voorop te zetten. Zo ontdek je wat een angststoornis voor hen betekent, hoe zij ermee omgaan en hoe jij er zelf over kan praten. Of je nu zelf een angststoornis hebt, of iemand met een angststoornis kent.

Onder het campagne motto ‘De angst die je draagt hoef je niet te verbergen’ maken we van kleding een conversatie starter. Speciaal ontworpen T-shirts met daarop de Latijnse benamingen van diverse angsten. Zoals Sociofoob, Atychifobie, Acrofobie. De Latijnse termen creeren nieuwsgierigheid bij omstanders over wat er nou precies op het shirt staat. Dat maakt het T-shirt aan de ene kant een soort ‘coming out’ en anderzijds een uitnodiging om erover te praten. Zo vormen ze een conversation starter. Door erover te praten zal de angst niet verdwijnen, maar kan er wel begrip ontstaan.

Er zijn diverse materialen te downloaden die je kunt gebruiken om bekendheid te geven aan de Hey-campagne. Heb je een vraag over het campagnemateriaal, neem dan contact op met campagnemanagement@minaz.nl.

Materialen

Advertentie Hey (pdf)

Flyer Hey (pdf)

Campagnebeeld Hey

Logo Hey

Narrow casting Beeldscherm 1920x1080

Narrow casting Beeldscherm 1920x10803

Narrow casting Beeldscherm 1920x10802

Webheader collage Hey shirts 830x208

Webheader collage Hey shirts 1920x480

Webheader Hey shirt 830x208

Webheader Hey shirt 1920x480

Video Hey