De eerste stap helpt je verder

De campagne ‘De eerste stap helpt je verder’ is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Veel mensen zijn door de coronacrisis acuut in een financieel moeilijke situatie terechtgekomen. Voor veel anderen dreigen geldzorgen. SZW wil die mensen de weg wijzen naar laagdrempelige hulp. De campagne heeft als doel:
 

  • dat mensen, die geldzorgen hebben al in een vroeg stadium actie ondernemen;
  • dat mensen weten waar zij welke hulp kunnen krijgen en zo problematische schulden kunnen voorkomen.

Tijdens de tweede deelcampagne, die in september en oktober in 2021 is gevoerd, ging de aandacht extra uit naar ondernemers, zzp’ers en flexwerkers. Uit cijfers van het Nibud bleek dat zij hard geraakt zijn door de crisis.

Door anoniem de test te doen op Geldfit.nl kunnen mensen direct advies krijgen over hun financiële situatie en ontdekken welke organisaties kunnen helpen.

Materiaal

Communicatiematerialen – Flight 2 – september 2021

Er zijn diverse communicatiematerialen ontwikkeld die je kunt gebruiken om bekendheid te geven aan de campagne 'De eerste stap helpt je verder'. En natuurlijk om de doelgroep op weg te helpen naar hulp. Een deel van het campagnemateriaal staat hieronder.

Let op: de onderstaande middelen mogen niet gebruikt worden voor eigen commerciële doelen. Bij twijfel stem de inzet af met de Dienst Publiek en Communicatie door een e-mail te sturen naar onderstaand adres.

Heb je een vraag over het campagnemateriaal (bijvoorbeeld een verzoek voor maatwerk of het aanleveren van een ander bestandstype, uiting of formaat), neem dan contact op met campagnemanagement@minaz.nl.

Reeks Posters Flight 2 - september/oktober 2021

Voor de 2e flight, die 13 september 2021 start, zijn een reeks met posters ontwikkeld. Een deel van de highres posters staan hieronder.

Posters met Jantiene:

Posters met Rainier:

Algemene afsluitende poster:

Campagne-overzicht 2e flight sep/okt 2021

In onderstaand campagne-overzicht staat meer achtergrondinformatie over de tweede campagneflight, die gevoerd is in septemer/oktober 2021 en een overzicht van wat er betaald is ingezet. Ook kun je zien welk materiaal is gemaakt. Zijn hier vragen over, stuur dan een mail naar: campagnemanagement@minaz.nl .
 

Open bestanden Flight 2 - september 2021

Er zijn open bestanden van de posters en een flyer beschikbaar. Deze materialen bieden ruimte om ook naar een lokaal initiatief of hulpinstantie te verwijzen. Deze bestanden zijn op te vragen via: campagnemanagement@minaz.nl.
 


Communicatiematerialen – Flight 1 – februari 2021

De campagne ‘De eerste stap helpt je verder’ is van start gegaan in februari 2021. De communicatiematerialen die toen ontwikkeld zijn voor de eerste flight tref je onderstaand aan. In principe kunnen deze materialen nog steeds worden gebruikt. Echter, de voorkeur geniet het gebruik van de nieuwe materialen die ontwikkeld zijn voor flight 2. Twijfel je welke materialen je in jouw geval het beste kunt gebruiken? Neem dan contact op met campagnemanagement@minaz.nl

Keyvisuals Flight 1 - februari 2021

Hieronder beeldmateriaal in verschillende formaten, die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld social posts, nieuwsberichten of huis-aan-huis-artikelen.
 

Posters Flight 1 - februari 2021

Hieronder de campagneposters in verschillende formaten.

Video's Flight 1 - februari 2021

Hieronder drie social video's van de campagne.

Heb je een video nodig conform andere specificaties? Mail dan je verzoek naar campagnemanagement@minaz.nl.