Doe je updates

Steeds meer mensen hebben een slim apparaat in huis, zoals slimme speakers, smart-tv, printer of een slimme deurbel. Dat maakt het dagelijkse leven gemakkelijker, maar ook kwetsbaarder. Al deze apparaten zijn verbonden met internet. Voor internetcriminelen zijn deze slimme apparaten daarom een makkelijke ingang om in te breken op ons netwerk. In onze huizen dus eigenlijk. En zo kunnen ze bij privégegevens komen of apparaten kapot maken.

Software updates zorgen ervoor dat slimme apparaten veilig blijven. Naast nieuwe functies bevatten updates vaak belangrijke beveiligingsoplossingen. Het regelmatig updaten van slimme apparaten is belangrijk. Want doe je dat niet, dan raakt de software verouderd en kunnen criminelen via fouten in verouderde software digitaal bij je inbreken.

De campagne ‘Doe je updates’ is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en convenantpartners. Samen willen wij Nederlanders bewust maken van de digitale gevaren van slimme apparaten en het belang van updates doen, benadrukken. Meer informatie en tips, zie: www.doejeupdates.nl.

Er zijn diverse materialen te downloaden die je kunt gebruiken om bekendheid te geven aan de campagne ‘Doe je updates’. Heb je een vraag over het campagnemateriaal, neem dan contact op met campagnemanagement@minaz.nl.

Radiospots

Radiospot ‘Doe je updates’

Video's

Hobbyhacker: intro (mp4, 123 MB)

Hobbyhacker: intro met ondertiteling (mp4, 194 MB)

Hobbyhacker: 30 seconden (mp4, 33 MB)

Hobbyhacker: 30 seconden, met ondertiteling (mp4, 51 MB)

Hobbyhacker: nieuwe apparaten

Hobbyhacker: oude apparaten

Hobbyhacker: gevoel

Hobbyhacker: kennis

Banners

Doe je updates: apparaten

Doe je updates: deurbel

Doe je updates: printer

Doe je updates: router

Doe je updates: smartwatch

Achtergronddocumenten

Flitspeiling slimme apparaten